Ecorys ontwikkelt intermodale planner voor KTL Ludwigshafen

De intermodale planner helpt KTL Ludwigshafen bij het realiseren van de groeidoelstellingen door duidelijk de voordelen te laten zien van multimodaal transport dat gebruik maakt van de terminal in Ludwigshafen. KTL Ludwigshafen is één van de toonaangevende road-rail terminals in Europa waar import- en exportstromen congestievrij worden vervoerd van en naar klanten. Om te zorgen voor een vlotte afhandeling en transport van deze ladingstromen worden de weg-railverbindingen voortdurend geoptimaliseerd. De online intermodale routeplanner geeft terminalgebruikers snelle en gemakkelijke toegang tot de intermodale alternatieven, zowel voor directe als indirecte verbindingen.

Vanaf 3 juli is de planner van KTL Ludwigshafen online. KTL Ludwigshafen is de eerste intermodale terminal die gebruik maakt van de diensten van Intermodal Links, de eerste onafhankelijke, online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor container- en ferry-/RoRo-vervoer tussen meer dan 1000 terminals in 50 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit ongeveer 16.000 directe terminal-terminal verbindingen die worden aangeboden door 150 intermodale dienstverleners (spoor, binnenvaart en short sea), inclusief transporttijden en frequenties van de verbindingen en de contactgegevens van de intermodale transport operators en terminals. Naast KTL Ludwigshafen biedt Intermodal Links ook informatiediensten aan het Havenbedrijf Rotterdam, Zeeland Seaports, Havenbedrijf Amsterdam en de Port of Zeebrugge.

Over KTL Ludwigshafen
KTL Kombiterminal Ludwigshafen GmbH exploiteert één van de meest moderne full-service terminals in intermodaal transport via spoor en weg. Met een overslag van ongeveer 500.000 containers per jaar en maximaal 30 treinparen per dag, is KTL GmbH één van de drie grootste achterland terminals in Europa. Opgericht in 1999, zijn we in oktober 2000 in bedrijf gegaan en is de terminal sindsdien twee keer uitgebreid, zodat we tegenwoordig 13 spoorbanen onder de kraan hebben en 13 schakelpaden hebben om elektrische treinen te bedienen. Het veilig op- en overslaan van laadunits is één van onze kernkwaliteiten. Daartoe bieden we diverse andere diensten: agentschap voor operators, voor- en natransport via de weg, opslag van laadeenheden (inclusief gevaarlijke goederen), verwarming van laadunits met water en elektriciteit, depot, onderhoud en reparatie van laadunits en vrachtwagens. Meer over KTL Ludwigshafen: www.ktl-lu.de

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jeroen Bozuwa
Senior Consultant
E jeroen.bozuwa@ecorys.com
T +31 (0)6 52744936