Ecorys aanwezig tijdens Nationale Dag van Economische Zaken

Samenwerking tussen ondernemers en het gemeentelijk apparaat is essentieel voor lokale economische groei. Hierin vormt de afdeling Economische Zaken een onmisbare schakel. De Nationale Dag van Economische Zaken is in het leven geroepen om essentiële kennis te delen, om beter te verbinden en zo lokaal ondernemerschap te versterken. Deze dag vindt plaats op woensdag 1 november 2017 in het Muntgebouw te Utrecht.

Workshop
Ecorys verzorgt, na het succes van vorig jaar, ook dit jaar weer één van de workshops op 1 november 2017. Vorig jaar hadden we het over de Peiling Ondernemersklimaat (POK) en de toepassingsmogelijkheden die dit heeft. Dit jaar kijken we breder. Aan welke knoppen kun je als medewerker EZ draaien om het ondernemersklimaat te verbeteren en het rendement van de lokale economie te vergroten? De precieze invulling van de workshop zullen we later via deze website en de congreswebsite bekendmaken.

Stand
Ook dit jaar kunt u bij de Dag van EZ enkele stands bezoeken. Een belangrijke taak van gemeenten en provincies is het bieden van voldoende passende ruimte voor ondernemers. Hierbij gaat het om kantoren voor dienstverleners, bedrijventerreinen voor industriële en logistieke activiteiten en winkels voor de detailhandel.

Waar en hoe woont, werkt en recreëert Nederland in de komende decennia? Wat levert de lokale economie mijn gemeente op en is er een mogelijkheid om het rendement te verbeteren? Is er voldoende geschikte ruimte voor bedrijven? Hoe faciliteer ik de veranderingen in de detailhandel en wat moet ik met vragen vanuit ondernemers? Wat zijn de kwaliteiten van de locatie waarnaar ondernemers op zoek gaan? En, aan welke knoppen kan ik als beleidsmedewerker EZ draaien om het ondernemingsklimaat te optimaliseren? Dit zijn de vragen waarmee u terecht kunt op onze stand tijdens de Dag van EZ. Hier treft u onder andere Michel Hek (wonen en vastgoed), Wilbert Kroesen (detailhandel), Laurens Warnink (ondernemers) om al uw vragen te beantwoorden.

Wanneer: 1 november 2017
Waar: 'Het Muntgebouw' op de Leidseweg 90 in Utrecht. Klik hier voor de routebeschrijving.
Website: De Nationale Dag van Economische Zaken 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Laurens Warnink
Principal Consultant
E laurens.warnink@ecorys.com
T 010 453 88 00